donderdag 8 januari 2015

Gebed gevraagd

Vanmorgen kregen we bericht van collega Marten Visser dat de zoon van een echtpaar bij ons uit de gemeente is overleden (zie foto). Hij was alcoholist en had enkele maanden geleden te horen gekregen dat hij een vergrote lever had en niet lang meer te leven zou hebben. Hij is een poosje gestopt met
drinken, maar blijkbaar niet voor lang. Diverse keren hebben we het evangelie met hem gedeeld, maar hij had geen enkele interesse.

Het is voor het eerst dat de gemeente van Yang Sisurat met een overlijden in de nabije familie van christenen te maken krijgt. Het is juist dan lastig dat wij er niet zijn. Gelukkig hebben ze collega Marten Visser vrij snel gebeld en heeft die
eea kunnen adviseren. Daarnaast is de ouderling van de kerk uit Waeng Yai, Toem, direct naar Yang Sisurat gegaan om te helpen.

Cultureel ligt zo'n overlijden nogal gevoelig. Christenen willen geen boeddhistische ceremonies, maar de druk vanuit de familie is vaak hoog. Zo ook in deze situatie.
Graag willen we gebed vragen voor Phoo Od, ouderling Toem en Marten als ze dit overlijden proberen binnen 'christelijke banen' te leiden. Helaas hebben familieleden (die geen christen zijn) ervoor gekozen dat alles op z'n 'Boeddhistisch' moet gaan.
Ook willen we gebed vragen voor Phoo Dii en Mee Tii, de ouders van deze jongen. Dit echtpaar is al anderhalf jaar christen, maar staat nu voor lastige keuzes. Bid dat ze de juiste beslissingen zullen nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten