woensdag 18 maart 2015

Weer terug in Thailand!

Er is weer een einde gekomen aan ons verlof in Nederland. 3 maanden lang hebben we genoten van ons verblijf in Nederland. Het was fijn om zoveel van jullie te ontmoeten en om zoveel meeleven en betrokkenheid te ervaren bij ons werk in Thailand. Bemoedigend om zo te merken dat we er niet alleen voor staan maar dat er zoveel mensen biddend om ons heen staan.
Daarnaast was het ook leuk om weer even te genieten van sociale contacten. In Thailand leven we vrij afgelegen en daarom is het extra genieten van al die gezellige avondjes bezoek en om familie en vrienden weer even dichtbij te hebben.


Het was vooral ook leuk om Nathan en Manuel te zien genieten. We zijn heel blij dat ze weer naar de Groen van Prinsterer school konden. Nathan hoorde er weer helemaal bij in zijn klas en ook Manuel vond snel zijn draai.
Allebei gingen ze met plezier naar school  en wat vonden ze het leuk om zo vaak met vriendjes te kunnen spelen.
De komende tijd hopen we de contacten met school ook weer goed aan te houden zodat ze over 2 jaar er wee zo goed in kunnen stromen.


De laatste week in Nederland liep wat anders dan gepland. Manuel en Timon werden ziek en vooral Manuel is best erg ziek geweest. Veel overgeven en totaal geen energie. Erg jammer dat hij de laatste dagen dan ook niet naar school kon. Timon knapte gelukkig weer op maar Manuel moest ziek mee naar Thailand. Dat is niet zo leuk.
Gelukkig kregen we goede hulp van KLM. Rolstoelbegeleiding op het vliegveld en we krijgen rijen extra stoelen zodat hij tijdens het vliegen kon liggen.
Hier is hij nog wel een paar dagen erg ziek geweest maar ondertussen gaat het gelukkig beter.

Nu zijn we dus weer terug in het warme Thailand. Het altijd toch weer moeilijke afscheid ligt achter ons en een nieuwe periode ligt weer voor ons. Het is weer even wennen aan de temperatuur die nu zo rond de 35 graden is. En vooral ook wennen aan het nieuwe tijdsritme. Vooral manuel heeft daar veel moeite mee, en is nog steeds elke nacht een heel aantal uren klaarwakker. Daardoor is hij overdag erg moe en veel aan het huilen. Hij heeft wel vrij veel last van alle veranderingen nu. Timon gaat gelukkig wel goed.  De eerste dagen moest hij even wennen en was hij huilerig en wilde graag zijn trui en lange broek weer aan maar ondertussen is hij weer lekker vrolijk. Nathan gaat erg goed. Zijn Nederlandse vriendjes/vriendinnetjes zijn nu ook hier in Bangkok en daar geniet hij erg van.

Reinout is heel deze week in Singapore voor een leiderschapstraining.
Deze week is er de homeschool week in Bangkok wat dus goed uit komt. Nathan gaat met plezier met zijn vrienden naar de engelse school. (manuel heeft daar wat meer moeite mee)

Volgende week hopen we verder te reizen naar Isaan en dan begint het echte leven weer.
We kijken uit wat de komende tijd ons gaat brengen. We hopen dat de jongens zich ook weer snel thuis zullen voelen. Voor nathan en Manuel zal het wennen zijn om weer samen op school te zitten en zij zullen hun vriendjes wel gaan missen. Nathan zei gisteren, "ik zou best morgen weer terug willen naar Nederland"  Ze zijn nu op een leeftijd dat ze beseffen wat ze missen. In Nederland misten ze Thailand en hier missen ze Nederland weer. Bidden jullie mee dat ze zich weer snel thuis zullen voelen?

De komende tijd hopen we jullie weer verder op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en belevenissen in ons leven en werk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten