dinsdag 19 november 2013

Bijzondere doopdienst

Onderstaand artikel is overgeplaatst vanaf de vorige weblog

Afgelopen zondag was een hele bijzondere dag. We hadden de officiële start van de kerk van Yang Sisurat. Na 5 maanden bij elkaar komen waren er 6 mensen klaar om gedoopt te worden en kon de eerste ouderling aangesteld worden. Daarnaast waren er 4 andere mensen die al gedoopt waren die lid wilde worden van de nieuwe kerk.
Als je terugkijkt op de afgelopen 9 maanden dan is er boven verwachting veel gebeurd in Yang Sisurat. Dat is Gods werk, niet het onze. Toch is dit alles al veel eerder begonnen. Zo’n 4 jaar geleden zijn vader Od en moeder Dam teruggekeerd in het district Yang Sisurat. Zij hebben al die jaren gebeden dat er op een dag een kerk zou komen in Yang Sisurat. Dat gebed is verhoord!
De kerkdienst afgelopen zondag hielden we bij een groot meer zo’n 15 km
ten noorden van Yang Sisurat. Het was mooi dat er ook andere christenen uit keren van collega’s kwamen om deze dienst mee te maken. Bij elkaar waren we met meer dan 50 mensen. Prachtig om samen te zingen in de openlucht.
foto2In de dienst zijn dus 4 mensen ‘aangenomen’ als lid van de gemeente. Deze mensen zijn al langer christen en gingen altijd naar een andere kerk toe maar moesten daarvoor lang reizen. Zij zijn erg blij dat er nu een kerk dichtbij is en wij zijn erg blij dat we hun hebben. 3 van de 4 zijn heel erg trouw en heel erg actief en zijn onmisbaar voor ons in het werk in de kerk en het district.
Daarna is vader Od als ouderling bevestigd. We zijn heel erg blij dat we zo snel na de opening van de kerk een thaise ouderling hebben. Vaak duurt het lang voordat je echt iemand hebt die geschikt is om ouderling te zijn. Vader Od is nu z’n 5 jaar christen. Voor die tijd heeft hij een “slecht” leven gehad maar nu leeft hij helemaal voor God. Zoek eerst het koninkrijk van God zegt hij altijd. Vaak zet hij dan ook zijn werk aan de kant om met Reinout mee te gaan op pad en samen bespreken ze alles. Bijzonder dat we hem hebben en dat hij nu als ouderling van deze gemeente God kan dienen.
foto3Aan het eind van de dienst werden 6 mensen gedoopt. 3 van de 6 mensen waren al wat langer christen en waren hiervoor naar een andere kerk verder weg gegaan maar waren nog niet gedoopt. De andere 3 mensen die gedoopt werden, zijn echt nieuwe christenen. Een half jaar geleden hadden ze nog nooit over God gehoord en heel hun leven zijn ze boeddhist geweest. Door de medische kliniek zijn we met hun in contact gekomen en zijn ze naar de kerk gaan komen en hebben we ze veel thuis bezocht. Zij zijn echt in God gaan geloven en hebben alle boeddistische dingen achter zich gelaten. Heel erg bijzonder dat ze deze keus op een toch hoge leeftijd hebben gemaakt.
Het was voor iedereen een bijzondere dienst, ook voor ons. We zijn als kerkplanters uitgezonden en wat is er dan mooier om zo een kerk te kunnen starten. Om stil van te zijn. Alle eer voor God!!!!
Via foto’s en kort filmpje laten we u graag deze mooie dienst met ons meebeleven!
Foto’s en wat video zijn via deze link te bekijken (klik met rechtermuisknop en kies ‘link openen in nieuw tabblad)
foto4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten