zaterdag 4 januari 2014

Kerst 2013

kerst11
Alllereerst wensen we u/jou Gods zegen toe voor dit nieuwe jaar. We hopen ook dit jaar onze weblog bij te houden om u/jou op de hoogte te houden van Gods werk en/in ons leven in Yang Sisurat.


Kerst op het zendingsveld is altijd de drukste periode van het jaar. Er is geen periode van het jaar beter geschikt om de dorpen in te gaan om het evangelie te brengen dan december. Dit jaar had kerst een extra dimensie, omdat we een team van 5 bijbelschool studenten uit Hong Kong op bezoek hadden die ons kwamen helpen.
Ze zijn een enorme hulp geweest.

Hoogtepunt van alle kerst evangelisatie was het kerstfeest dat we voor ons dorp georganiseerd hadden op 24 december. We hadden ons hele dorp (120 mensen) uitgenodigd en bijna iedereen was er. Samen met onze vriend Tom en het team uit Hong Kong hadden we ’s middags al een programma voor de kinderen. Allerlei spelletjes, het kerstverhaal, liedjes zingen, knutselwerkjes en dergelijke zorgden voor een leuke middag.

kerst2Dankzij de overbuurvrouw (Mee Ping) en mensen uit de kerk hadden om 6 uur ’s avonds een maaltijd voor het hele dorp. De temperatuur was behoorlijk laag, maar met vuurpotten in de tuin kon iedereen genieten van een overheerlijke Isaanse maaltijd. Na de maaltijd was er een programma voor de volwassenen met als afsluiting een kadootje voor iedereen (zoals hoort in de Thaise cultuur).

De reacties uit het dorp waren overweldigend positief en het heeft ons enorm geholpen om weer wat dichter bij de mensen in ons dorp te komen. Zeker naar het getuigenis van ouderling Phoo Od werd ademloos geluisterd en we bidden dat Gods Woord ook vrucht zal dragen in de levens van de mensen.

kerst-3
Andere acties in dorpen werden ook goed bezocht en samen met het team hebben we ook kerstprogramma’s op scholen gedaan. In de kerk hebben we op zondag 22 december kerst gevierd, samen met de kerk van Nong Song Hong (van collega’s Jan en Jose).
Zoals gezegd…kerst was een drukke tijd, maar wat is er mooier dan, om net als de herders, het Goede Nieuws dat de Verlosser is geboren overal te vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten