vrijdag 7 februari 2014

Onverwachte ontmoeting

Afgelopen zondag waren we het laatste lied voor de preek aan het zingen toen er een gezin binnen kwam lopen, een echtpaar met 2 kinderen. Ze gingen zitten en ze gaven de indruk dat ze niet voor het eerst in de kerk kwamen. Toen het lied afgelopen was vroeg ik, voor ik ging preken, of ze zichzelf voor wilden stellen. De man ging staan en vertelde dat hij uit een dorp 5 km buiten Yaong Sisurat kwam, maar daar al 15 jaar niet meer woonde, maar in Singapore.


Negen jaar geleden was hij tot geloof gekomen in Singapore en sindsdien is hij een trouwe volgeling van Jezus. Sindsdien had hij gebeden dat er een kerk in Yang Sisurat zou komen. Hij was na ruim een jaar weer een keer thuis.
Op facebook had hij al gezocht of er een kerk in Yang Sisurat was, maar hij had niks gevonden. Toen hij zaterdagavond in Yang Sisurat moest zijn had hij het bord van onze kerk gezien en het verlichte kruis op het dak. Hij had gelijk besloten om zondag naar de kerk te gaan en z’n gezin mee te nemen, alhoewel zijn vrouw en kinderen geen christen zijn.

Afgelopen dinsdag hadden we een evangelisatie actie geplant staan en omdat deze man pas op donderdag terug zou vliegen naar Singapore hebben we besloten om bij hem in het dorp te gaan evangeliseren. We hebben een actie bij hem thuis gehouden, christelijke lectuurpakketten uitgedeeld, brillen uitgedeeld etc. Ook hebben we gesprekken met zijn vrouw kunnen voeren. Zelf heeft hij aan het hele dorp zijn getuigenis verteld. Heel mooi.

Inmiddels is hij weer terug naar Singapore. Voor ons heeft deze onverwachte ontmoeting twee taken gebracht: Zijn vrouw gaan bezoeken om het evangelie te delen en een facebook pagina van de kerk maken

:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten