donderdag 27 februari 2014

Verwend met bezoek

Het afgelopen half jaar zijn we heel erg verwend met bezoek.  6 x kregen we bezoek uit Nederland. Dat hadden wij ook nog nooit eerder mee gemaakt. Maar gelukkig was elke bezoek weer zo anders en zo leuk dat het ons niet teveel werd.
Normaal zijn we bijna altijd samen en hebben we niet zo'n " sociaal" leven  dus het is elke keer dan weer genieten. In Januari zijn er 2 hele goede vrienden van Reinout op bezoek geweest. Met hun hebben we echt een hele mooie tijd gehad. Veel lol gehad en veel mooie gesprekken en hun veel van ons werk en leven kunnen laten zien.  Voor Reinout was het bijzonder om zo intensief met
Jaap en Johan op te trekken en door hun ook weer bemoedigd te worden. En de jongens hebben genoten van ooms die lego en duplo voor hun bouwden. :)

De reeks van bezoeken is nu afgesloten door het bezoek van Reinouts ouders. In oktober was Reinouts moeder al op bezoek geweest en nu zijn ze samen geweest. Voor Reinouts vader was het de eerste keer dat hij onze nieuwe woon en werk omgeving zag. Veel verhalen had hij natuurlijk al gehoord maar als je het ziet, kun je alles pas echt goed plaatsen. Het was ook al weer een jaar geleden dat we hem gezien hadden. Vooral Timon was natuurlijk veel veranderd.  

Nathan en Manuel keken natuurlijk erg uit naar het bezoek van opa en oma. Het is erg leuk dat ze nu op een leeftijd zijn dat ze de opa's en oma's in Nederland goed kennen en dat ze gelijk weer vertrouwd zijn en verder gaan op de band die er is. Nathan mocht een uurtje eerder weg gaan van school, zodat hij mee kon ze ophalen op het vliegveld in Khon Kaen.
Timon ging eerst even huilen toen hij ze zag maar ook bij hem was het ijs snel gebroken. Hij verraste hen zelfs door op hun dag van aankomst echt te gaan lopen!!

De eerste week van hun bezoek zijn we in Isaan geweest. Hadden we de tijd om hun meer van onze omgeving te laten zien en vooral ook van het werk natuurlijk. Ze konden mee naar de zondagse dienst, een evangelisatie actie en mensen bezoeken thuis. Leuke is dat de christenen elke keer weer zo blij zijn om mede christenen uit Nederland te zien. En met een beetje vertaling , ontstaat er altijd weer een mooie band. Schoonouders werden weer overladen met allerlei Isaanse cadeaus om mee te nemen naar huis. De mensen hebben zelf zo weinig, maar ze kunnen zo goed geven!

De 2e week zijn we met elkaar op vakantie geweest in het zuiden van Thailand. OMF heeft daar een vakantie verblijf voor hun zendelingen en familie. In Isaan zijn we altijd druk met werk en is vooral Reinout veel weg van huis dus dan is er ook niet heel veel tijd om met elkaar door te brengen. Nu hadden we een weekje echt tijd met elkaar.

De jongens hebben genoten van het zwemmen in het zwembad en spelen in de zee en op het strand. Voor Timon was dit zijn eerste , bewuste ervaring met zand en zee en hij heeft er volop van genoten. Een weekje voor de vakantie is hij gaan lopen dus hij heeft zich helemaal uit kunnen leven. Op het strand viel het nog wel een beetje tegen dus hij lag elke keer weer met zijn neus in het zand maar elke dag ging het weer beter.

Ondertussen zijn opa en oma al weer vertrokken. We kijken terug op een leuke tijd met elkaar.
Voorlopig is het nu weer even stil met bezoek. Het volgende bezoek is van opa en oma van Klinken eind Juli!Geen opmerkingen:

Een reactie posten