dinsdag 15 april 2014

Hiep, hiep Hoera!!!

Februari tot en met April zijn de feestmaanden hier in huis. Iedereen behalve Timon viert dan een verjaardag! 4 maart en 13 april  waren Nathan en Manuel jarig. Vooral Nathan leefde maandenlang toe naar zijn verjaardag. Elke dag werd geteld en hij wist precies hoeveel nachtjes het nog was. Vaak vroeg hij of hij niet alvast een cadeautje mocht krijgen. :) Hij had geluk. Omdat hij jarig was tijdens een internationale schoolweek hebben we zijn verjaardag alvast  een dag eerder gevierd. Nathan is grote fan van kleine lego en de laatste 1,5 jaar heeft hij al aardig wat bij elkaar gespaard.
En vooral vliegtuigen zijn favoriet bij hem.  Hij was dan ook heel blij met zijn cadeaus. Een vliegveld van lego en van de opa's en oma's nog een brandweer helikopter en een vrachtvliegtuig. En sindsdien brengt hij dus nog meer tijd door in z'n " lego hoek" en bouwt hij heel wat af.


 Hij had nog meer geluk. Vanwege de schoolweek waren we in Bangkok dus konden we  daar wat leuks gaan doen voor zijn verjaardag. Wij wonen heel erg afgelegen op het platteland en zijn dus niet veel leuke dingen bij ons in de buurt om te doen voor kinderen. Hij koos voor een grote binnen speeltuin. Samen met Manuel (en Timon natuurlijk ook) heeft hij zich daar heerlijk uitgeleefd!

Op 4 maart hebben we zijn verjaardag verder gevierd. Zijn vriendjes Joshua en Judah waren er ook voor de schoolweek dus dat was erg leuk voor hem. En in het gastenhuis hadden ze een mooie verjaardagstaart gebakken voor hem en alle andere kinderen. Nu is onze grote jongen dus al weer 6 jaar. Wat gaat dat hard. Ondertussen is hij al weer hard aan het aftellen voor zijn volgende verjaardag. :) 
Manuel vond het best wel lastig dat Nathan zoveel mooie cadeau's kreeg en zoveel mooie kaarten met de post. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten tot hij aan de beurt was. HIj was er iets minder mee bezig dan Nathan waarschijnlijk ook omdat hij nog wat minder begrip van tijd heeft. Samen met hem een aftelkalender gemaakt de laatste 2 weken. Elke dag een sticker plakken en zo kon hij tellen hoeveel nachtjes het nog duurde. Nathan vond het leuk om deze keer mee te doen met voorbereidingen. Cadeautjes inpakken en de kamer versieren! 

Afgelopen zondag was het zover, hij was jarig! Mooi gezongen voor hem en samen met Nathan en Timon  heeft hij zijn cadeaus uitgepakt. Manuel is erg weg van dieren en speelt heel graag met duplo dus voor hem hadden we een hele mooie duplo dierentuin!  Van de opa's en oma's mooie duplo auto's vliegtuigen van planes en nog  een hele mooie brug voor de houten treinrails. Heerlijk om dan zijn blije gezichtje te zien bij het uitpakken van de cadeaus! 


Het leuke was dat zijn vriendjes Joshua en Judah eind van de dag kwamen en bleven logeren. (Zij wonen best ver bij ons) Dat was dus groot feest voor de jongens. En een gezellige boel dus in de slaapkamer die avond. Maandag was het nog een feestdag want toen kwamen ook Daniel en Benj nog.  Met verjaardagen mis je altijd familie. Heel erg leuk dat collega's komen en dat het zo toch echt een feestdag is. 


Manuel is met thais nieuwjaar geboren. Elk jaar heeft hij dus een vrije dag op zijn verjaardag. :) Thais nieuwjaar is 3 dagen lang en wordt gevierd met een groot waterfestijn. Dat maakte zijn verjaardag dus ook weer extra leuk. Met z'n allen met water spelen. Je mag alle brommers, auto's en mensen op straat natgooien. Samen met de thaise buur kinderen en de Nederlandse vriendjes is er dus heel wat water gegooid. Met temperaturen boven 35 graden is dat natuurlijk een heerlijke afkoeling! 


Onze kleine jongen is nu dus ook echt groot geworden, 4 jaar is hij alweer! Van 3 naar 4 vind ik echt altijd een grote verandering. Hij mag nu ook echt naar school. Afgelopen weken is hij al een paar keer wezen wennen en hij vindt het geweldig. Voor Nathan ook leuk dat hij nu niet meer alleen op school is, behalve de middagen dan. Voor mij is het wel even wennen nu Manuel op school zit. Wel erg stil met maar 1 kind in huis. Gelukkig is Timon heerlijk vrolijk en  kletst hij heel wat af. :) 

Uit Nederland kregen we ook heel wat kaarten voor onze verjaardagen. Nathan en Manuel vonden het allebei heel erg leuk om zoveel post te krijgen. En de kaarten hebben we mooi opgehangen! Bedankt!!!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten