donderdag 24 april 2014

Paasfeest!

Afgelopen weekend hebben we ook hier het Paasfeest gevierd. Het is geen speciale vrije dag in Thailand, het is een dag net als alle andere dagen. Behalve voor de mensen die christen zijn geworden, voor hun is dit nu ook een bijzondere dag.

's morgens vroeg zaten we al in de auto onderweg naar Baan Phai. Samen met alle andere kerken die door OMF collega's geplant zijn, zijn we bij elkaar gekomen om samen de opstanding van Jezus te vieren.


Uit Yang SiSurat waren we met 20 man! Bijzonder. Vorig paasfeest was hier nog geen kerk en nu met z'n grote groep. Merendeel christen maar ook een paar familieleden van christenen die geïnteresseerd waren.

Mooi om te zien hoe ze ook hun verantwoordelijkheid zien en willen meehelpen. Reinout was verantwoordelijk voor het eten en zou al het eten bestellen. Dit vond de ouderling en zijn vrouw echter te duur en zij boden aan dat zij wel eten wilden maken voor die dag. Een dag en nacht zijn ze in de weer geweest om alles klaar te krijgen!
We waren met meer dan 120 mensen bij elkaar in Baan Phai!  Merendeel van deze mensen is nog maar heel kort christen. Jaren geleden was er in Isaan zo;n grote bijeenkomst nog niet denkbaar .Bijzonder hoe je zo kan zien hoe God aan het werk is geweest. Alleen dit al is een teken dat Hij leeft!!

Het was een mooie dag. Broeder Surachet uit Bangok heeft ons afgelopen jaar al heel veel geholpen in onze gemeente. Hij was beschikbaar om op deze dag te komen preken. Veel mooier dat een Isaanse christen het doet, dan een zendeling toch?


Met elkaar zingen, getuigenissen aanhoren, bijbel lezen, bidden en luisteren naar het Paas evangelie, eten, "knutsel" nav pasen etc. .
De meeste kerkjes zijn nog heel klein dus voor de christenen zelf is dit ook heel bemoedigend. Ze ontmoeten andere christenen en zien dat ze niet alleen zijn maar dat ze horen bij het lichaam van Christus.

We hopen dat we volgend jaar met een nog grotere groep bij elkaar kunnen komen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten