zaterdag 10 mei 2014

Bid voor Thailand

Hoewel er in het Nederlandse nieuws de afgelopen tijd weinig te horen geweest is over de politieke situatie in Thailand zijn de demonstraties onverminderd doorgegaan. Op diverse plekken in Bangkok wordt 24/7 gedemonstreerd en bijna wekelijks zijn er wel granaat ontploffingen of schietpartijen. Inmiddels zijn er 25 doden gevallen.

De demonstranten hebben afgelopen week een succes geboekt omdat de rechterlijke macht de premier uit haar functie heeft gezet. Ook negen ministers moeten het veld ruimen. Er is nu een overgangsregering ingesteld en er wordt gesproken over verkiezingen op 20 juli. 

De tegenstanders van de regering zijn het hier echter niet mee eens. De komende dagen zijn uitgeroepen als het 'laatste offensief' om de regering omver te werpen. Ze proberen alles om dit te laten gebeuren, terwijl vandaag (zaterdag) de aanhangers van de regering ook de straat op gaan om
hun support voor de regering te laten zien en te demonstreren tegen de uitspraak van de rechters om de premier buiten functie te zetten.

Hoe dit gaat eindigen weten we nog niet. Gaat het leger misschien toch een keer ingrijpen? Raken de demonstranten slaags met elkaar? Veel onzekerheden, waar we hier op het platteland weinig van merken. Alhoewel.... komende week ben ik (Reinout), van dinsdag tot vrijdag, in het centrum van Bangkok voor een cursus, dus zit ik wat dichter bij het vuur.

We willen opnieuw gebed vragen dat er een vreedzame oplossing wordt gevonden voor dit al jarenlang slepende conflict en dat er geen onschuldig bloedvergieten plaats zal vinden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten