dinsdag 2 juni 2015

Tegenwerking

In onze vorige blog schreven we het mooie verhaal van "Limonade"   Een jong meisje van 15 die tot geloof was gekomen, onze kerk in Yang Si Surat had gevonden en heel graag gedoopt wilde worden. Uit gesprekken met haar was ook gebleken dat ze hier klaar voor was.  Met pinksteren zou ze gedoopt worden. Omdat ze nog jong is, moest ze wel eerst met haar ouders overleggen of die het ook goed vonden. Op zaterdagavond stuurde ze een berichtje dat haar moeder het goed vond maar dat ze er niet bij wilden zijn. Maar de doop kon in ieder geval door gaan.

Zondagochtend kwam er helaas ineens een heel ander bericht. Ze belde in tranen op ( de thai toont bijna geen emoties dus dat is al heel bijzonder) en vertelde dat haar vader er ineens tussen was gekomen. Hij was boos geworden op haar dat ze christen wilde worden en wilde absoluut geen toestemming geven voor de doop. Hij legde haar zelfs het verbod op  om nog langer naar de kerk te gaan. Wat een grote teleurstelling voor haar en ook voor de nog jonge gemeente van Yang Si Surat.
Vol hoop en blijdschap was er uitgekeken naar deze doopdienst, iedereen was blij dat de gemeente weer groeide en dan ineens dit.

Ze was nog zo jong en heeft deze keus voor God gemaakt en nu kan ze niet meer naar de kerk komen om verder te groeien in haar kennis van de Bijbel en in haar geloof in God.

Deze gebeurtenis heeft ons er weer bij stil gezet dat waar God aan het werk is, de duivel ook bezig is.

Het voordeel is dat "Limonade"actief is op internet. We kunnen niet met haar praten, maar via verschillende media kunnen we met haar contact houden en haar zo helpen.  Er is een Thailand ook een website waar je online bijbelstudies kunt volgen en waar je een contactpersoon hebt die je kan helpen met allerlei vragen te beantwoorden.
Dit gaat ze nu doen.

We hopen en bidden dat ze verder zal groeien in haar relatie met God en dat ze ondanks deze tegenslagen niet zal opgeven. En we hopen dat ze op een dag weer naar de kerk kan komen en gedoopt kan worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten