donderdag 25 juni 2015

Schoolleven van Nathan en Manuel

Deze keer even een blog over het school leven  van Nathan en Manuel. En dan vooral met foto's een kijkje geven  hoe het er aan toe gaat.

Sinds dit schooljaar hebben we het schoolgebouw bij ons om de hoek. Ideaal om het zo op loop afstand te hebben. Nathan  kan nu alleen naar huis komen, al is hij sinds vorige week daar wel wat banger voor omdat hij toen de straat honden achter zich aan kreeg. :(

Elke morgen  brengen Timon en ik ze om half 9 naar school. Timon kijkt nog even mee in de klas en speelt graag in het keukentje. Hij vindt het dan ook niet leuk als hij weer weg moet.

Manuel gaat alleen de ochtenden nog naar school. Hij zit nog maar in groep 1 en kan makkelijk alle les stof afkrijgen met halve dagen school. En zo heeft  Nathan 's middags de kans om goed zelf te werken met zijn groep 3 werk.

Gelukkig gaan de jongens nog steeds met veel plezier naar school en hebben ze veel plezier met meester Pieter!
Nog maar een paar weken en dan is het schooljaar voorbij. Wat ook betekent dat we afscheid moeten van meester Pieter.  Hij was de eerste leerkracht die een heel schooljaar bij ons was. En naast het lesgeven is hij natuurlijk ook veel bij ons thuis. Het zal dus wennen zijn voor ons allemaal als hij er straks niet meer is en zullen hem dan zeker missen. Gelukkig komt er half augustus weer een nieuwe juf voor een heel schooljaar!

Hierbij het foto verslagje! Hopelijk geeft het u een leuke indruk!

Zingen!!

Nathan druk aan het werk
Acrobatiek
Tikkertje buiten


Manuel aan het spelen

Knutselen
Gymen
Sportdag
SportdagKnutselenElke vrijdag is het feest want dan gaan we naar de Nederlandse school in Khon Kaen. We komen dan met 4 gezinnen bij elkaar zodat de kinderen met elkaar school kunnen hebben. We zijn dan met 9 schoolgaande kinderen van groepen 0 tot groep 4.  Een dag waar onze jongens altijd heel erg naar uitkijken want dat zijn hun vriendjes en vriendinnetjes. Op deze dag zijn ze dus met een grotere groep en kunnen ze aan de meer sociale dingen werken en leren om in groepen te functioneren.  Groeps activiteiten staan dan centraal maar daarnaast zijn er ook momenten dat groep 3 en groep 4 taal of rekenen gaat doen en de kleuters even lekker gaan spelen.

Gymen in het park

Geen opmerkingen:

Een reactie posten