dinsdag 7 juli 2015

Afscheid en nieuw begin

De meesten van jullie hebben afgelopen verlof al gehoord van de veranderingen in werk en rol die zouden gaan plaats vinden voor ons.  Omdat de teamleider terug zou gaan naar Nederland zijn Reinout en collega Sijmen, gevraagd om het team te gaan leiden. De afgelopen maanden zijn ze al heel druk geweest met alle voorbereidingen hiervoor.  Bijna elke week was er een ontmoeting met Marten en Sijmen om alles door te spreken en zoveel mogelijk goed over te dragen. Ook zijn ze heel druk bezig geweest om een plan te schrijven voor de komende jaren hoe het team te gaan leiden, verder uit te breiden en hoe Isaan te gaan bereiken met het evangelie.


Vorige week zaterdag hebben we als team afscheid genomen van Marten en Esther Visser. Het was mooi dat we met bijna het hele team bij elkaar waren. Dat gebeurt al niet vaak omdat we zo verspreidt wonen over Isaan met grote afstanden er tussen.  Dus dat was al erg bijzonder. Het was een mooie dag zo met elkaar en mooi afscheid van de teamleiders.

Tegelijkertijd is daarmee voor ons een nieuwe periode aangebroken. Na jarenlang volledig betrokken te zijn geweest bij kerkplanting, komt daar nu een verschuiving aan. Gelukkig kunnen we nog steeds betrokken blijven maar ons aandeel hierin wordt wel heel wat kleiner. Elke week zullen de verhoudingen weer anders liggen maar het grootste deel van de tijd van Reinout zal besteed worden aan zijn leiderschaps rol.  We zijn blij dat we ook dit niet alleen hoeven te doen maar samen met Sijmen en Annelies en zijn blij met de goede samenwerking die er is!

We zijn nu verantwoordelijk voor een vrij groot team wat in de toekomst hopelijk ook verder zal uitbreiden. Het is een uitdaging om dit team op een goede manier te leiden en mensen de hulp en begeleiding te geven die ze nodig hebben. Wat voor iedereen ook weer anders is. Vooral in de eerste jaren  dat mensen op het zendingsveld zijn, is dit heel belangrijk.

Naast begeleiding van teamleden is ook internetevangelisatie onder de Thai,  contacten/samenwerking met andere zendingsorganisaties en het mobiliseren van nieuwe zendelingen onderdeel van dit nieuwe werk.

Voor de kerk hier is het wennen dat zij veel meer dingen zelfstandig gaan doen en minder hulp van ons hebben. En voor het gezin is het wennen dat Reinout veel meer weg is, ook voor langere tijd. Maar we zijn blij dat we nu op deze manier bij Gods werk betrokken mogen zijn!

1 opmerking:

  1. Gods zegen op je nieuwe taak. En nog bedankt voor het mooie afscheid! Marten Visser

    BeantwoordenVerwijderen