woensdag 18 juni 2014

Een lekker Wilhelmina peperemuntje

Dat er cultuurverschillen zijn tussen Nederland en Thailand weten we wel, maar soms springen sommigen dingen er toch weer even uit. Zomaar een voorbeeld wat er afgelopen weekend gebeurde.

 Ik heb altijd wel wat te snoepen liggen in de auto en Thai voelen zich vrij dat lekker op te eten. We waren al een poosje op weg toen Poh Od in de deur een zakje Wilhelmina pepermunt vond dat we van bezoek uit Nederland hadden gehad. Hij stak er eentje in z'n mond en begon het zakje te bestuderen. 'Wie is dat op het zakje' vroeg hij. Zonder erover na te denken
zei ik: 'Onze oude koningin'. De arme man verslikte zich in z'n snoepje en raakte bijna in paniek. 'Staat haar hoofd ook op het snoepje in m'n mond?' vroeg hij verschrikt. 'Ja' zei ik lachend. Hij spuugde het pepermuntje uit zijn mond keek me verward aan. Waarom? In Thaise cultuur zou je nooit zulke snoepjes hebben. Voor het likken van een postzegel of het op een krant gaan zitten met een foto van de koning erop kun je al in de gevangenis terecht komen. Gelukkig voor Poh Od vond hij nog een restantje mentos in het deur vak. Het voordeel is dat we in ieder geval zelf van die lekkere Wilhelmina pepermuntjes kunnen genieten :) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten