zaterdag 7 juni 2014

Een jaar kerk in Yang Sisurat

Opa Tiener geeft getuigenis
Afgelopen zondag, 1 juni, was een bijzondere dag voor de gemeente in Yang Sisurat. Het was die dag namelijk precies een jaar geleden dat de eerste kerkdienst ooit in het district Yang Sisurat werd gehouden. Tot een jaar geleden was er nog nooit een kerkdienst in dit district geweest. Door Gods genade is er een kleine gemeente ontstaan. Dat is, zoals we al vaker hebben geschreven, Gods werk! Jezus zei immers: 'Ik zal Mijn Gemeente bouwen'. Dat hij daar mensen als Phoo Od en Mee Dam en ons wil gebruiken is bijzonder, maar het is Zijn werk.

In de dienst
hebben we stil gestaan bij het afgelopen jaar. Diverse mensen hebben een getuigenis gegeven over hoe God hun leven veranderd heeft dit afgelopen jaar. Andere mensen vertelden hoe de start van de kerk een gebedsverhoring is geweest van hen. Mooi om deze getuigenissen te horen!

Toch hebben we als kerk ook vooruit gekeken. Met 10 vaste gemeenteleden is de kerk nog klein. Er zijn nog meer dan 40.000 mensen in Yang Sisurat die nog in de duisternis leven. God houdt ook van hen en ook zij moeten het reddende evangelie van Jezus Christus horen. Het werd zodoende dus een tijd van danken, maar ook van bidden en het naar elkaar uitspreken van vertrouwen dat Jezus ook Zijn Gemeente in Yang Sisurat verder zal bouwen.

We hebben de dienst afgesloten met een extra lekkere maaltijd. Hieronder wat foto's van de dienst.


Phoo Od getuigd over Gods werk in het afgelopen jaar

Mee Phongsii is nog niet gedoopt, maar komt vaak naar de kerk.

Mee Dam (link) en Mee Nim (rechts)

Phoo Od heeft het verhaal verteld en behandeld. Hij had voor Psalm 1 gekozen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten