dinsdag 22 juli 2014

Zomervakantie!

Ook voor onze jongens is de zomervakantie begonnen. Nathan heeft het afgelopen schooljaar heel erg zijn best gedaan in groep 2 en is ook met heel veel plezier naar school gegaan. Dankzij 2 geweldige juffen heeft hij heel veel geleerd! In september kwam  Angeniet ons helpen voor 6 maanden. Zij gaf Nathan en zijn vriendje Joas les en met haar heeft hij een hele leuke tijd op school gehad. Werken met getallen vond hij erg leuk en al snel kreeg hij ook steeds meer interesse in letters. Leuk om met hem heel die ontwikkeling mee te maken.
Spelen deed hij nog steeds graag maar je zag hem veranderen en groeien!  Jammer genoeg kon Angeniet niet het hele schooljaar blijven en moest ze in Februari weer naar huis.

Voor Nathan veel veranderingen in 1 x. Juf Angeniet ging weg en in dezelfde week ging ook zijn vriendje Joas op verlof naar Nederland. Gelukkig kwam nu juf Janita ons helpen.  Voor Nathan was  het even wennen om enigst kind te zijn in de klas maar dat ging gelukkig heel goed en hij bleef met veel plezier naar school gaan. Al snel kwam hij dolblij thuis dat hij kon lezen! Systeem van hakken en plakken kreeg hij door en elke dag kwam hij weer met nieuw geleerde woordjes thuis. En heel regelmatig zei hij "mama  ik heb zo'n zin in groep 3 want dan  kan ik echt lezen! "


Al snel ging Manuel ook een paar ochtendjes meedraaien en toen hij dat eenmaal ging doen, wilde hij elke dag naar school. Zo leuk vond hij het! In april werd hij 4 en sindsdien gaat hij alle ochtenden naar school met heel veel plezier!

Gelukkig gaat het samen met de jongens ook goed. Ze zijn elkaar gelukkig nog niet zat nu ze en thuis en op school samen zijn. :)  Blij dat ze zulke goede vrienden zijn en goed leren samenwerken en rekening houden met elkaar. En de juf heeft  het ook erg gezellig met ze gemaakt.

Op vrijdag gaan we altijd  naar Baan Phai toe waar we een gezamenlijke schooldag hebben  met de kids van familie van der Lee en Bak. Een klasje van 6 kids ondertussen en daar wordt altijd heel erg naar uit gekeken!
Nu zijn ze allebei klaar met groep 2en groep 0. We hebben weer afscheid moeten nemen van een heel lieve juf. We gaan juf Janita allemaal heel erg missen. Je trekt maandenlang intensief met elkaar op. Naast schooltijden is ze veel bij ons thuis, dus  ineens val je dan weer in een gat. Timon was helemaal weg van haar, dus die zal ze ook erg missen. De 3e juf die  nu gaat. Elke keer weer wennen aan iemand, vertrouwd worden met elkaar en dan weer  afscheid nemen valt niet mee. Maar we zijn super  blij dat we elke keer iemand hebben gehad om de jongens les te geven en dat het onderling ook zo goed klikte.

Komende tijd gaat er weer veel voor ons veranderen.  Onze collega's die het meest dichtbij ons woonden en waar we scholing mee samen doen, hebben besloten om niet meer terug te keren naar Thailand. Afgelopen week zijn ze even terug geweest om alles in te pakken en afscheid te nemen. Voor ons is dit ook best last lastig. We zitten nu erg alleen en afgelegen. Dichtsbijzijnde collega's nu wonen 1,5  uur rijden bij ons vandaan. En het betekent dus ook dat Nathan en Manuel geen vriendje meer op school hebben en geen vriendjes meer dichtbij hebben wonen om mee te spelen. Nathan is ontzettend verdrietig geweest toen we het vertelden en bij Manuel gaat het nu meer doordringen nu er afscheid is genomen. We hopen dat ze er verder weinig last  van zullen hebben.

Door deze verandering hebben we ondertussen ook de school en huis van de  leraar verhuisd. We hebben nu iets gevonden wat veel goedkoper is en wat dichtbij ons huis is zodat ik geen auto meer nodig heb om kids op school te brengen. We zijn blij met dit mooie plekje!
Als alles goed gaat komt eind Augustus de nieuwe leerkracht aan en kunnen de jongens er weer tegen aan in groep 1 en groep 3! Dit keer krijgen we een meester! Erg benieuwd hoe dat zal gaan!
Ook komen we komend schooljaar op verlof dus kunnen ze ook een paar maanden weer les krijgen op De Groen in Middelharnis waar Nathan al heel erg lang naar uitkijkt! Weer even terug naar zijn vriendjes in Nederland.

Maar eerst genieten van de zomervakantie! Extra leuke is dat we een weekje bezoek hebben van Hanjo en Melanie (Reinouts broer en vriendin) en daarna komen opa en oma van Klinken langs voor een paar weken! hopen we ook 2 weken even echt  op vakantie te gaan. Volop genieten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten