dinsdag 2 september 2014

Op Gods tijd

Mensen die al wat langer onze blog lezen en/of meeleven kunnen zich misschien nog herinneren dat we in 2009 op zoek waren naar een district om kerkplanting te gaan doen. Lange tijd leek het ernaar uit te zien dat we naar het district Kaeng Khro zouden gaan, omdat daar openingen waren. Nadat de beslissing was gevallen toen, bleek, kort voordat we opzoek gingen naar een huis daar, de opening die er was er niet meer te zijn. 'God deed de deur dicht' schreven we toen.

In de afgelopen jaren ging door ontwikkelingen de deur in Kaeng Khro opnieuw open. Een gezin dat in taalstudie zat besloot vorig jaar om alsnog naar Kaeng Khro te gaan om daar kerkplanting te gaan doen. Afgelopen zondag
werd in het dorp Na Nong Thum, het dorp waar wij zouden gaan wonen, de eerste kerk geopend en werden drie nieuwe gelovigen gedoopt.

Nadat de kerkdienst in Yang Sisurat was afgelopen zijn we met een aantal gemeenteleden naar Kaeng Khro gegaan om dit mee te maken. Een rit van bijna 200 km, maar wat bemoedigend voor de mensen daar en hier om dit met veel mensen te vieren. Op Gods tijd is er toch een kerk gekomen in Kaeng Khro. Daar zijn we dankbaar voor. Hieronder wat foto's en video van de dienst.

Eerste officiƫle kerkdienst

Bijdrage van de kinderen in de dienst

De gemeente komt gelijk onder leiding van een Thaise ouderling te staan

De drie dopelingen

Onderweg naar het meer zongen we een lied over het volgen van Jezus

De net nieuw aangestelde ouderling deed de doop

Gestorven met Christus...

Een man en twee vrouwen werden gedoopt

Mee Dzjan uit onze gemeente deelt het evangelie met iemand die is komen kijken.

1 opmerking:

  1. Wat is Gods weg wonderlijk. Als wij geen weg meer zien, werkt Hij toch in stilte verder. Heel bemoedigend. Maar ook bij jullie mocht al snel een kerk komen. Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen